BIM360

Integratie

Innobrix biedt integratie voor het ophalen van Revit-bestanden, sjabloonbestanden of configureerbare JSON-bestanden met Autodesk BIM 360. Om deze integratie te gebruiken, moet een accountbeheerder de Forge-applicatie die is gekoppeld aan Innobrix toevoegen aan de accountinstellingen.

Om dit te bereiken, moet een accountbeheerder naar de instellingen van het account navigeren, naar Custom Integrations.

BIM 360 account settings BIM 360 account settings integratie

Hier kan een aangepaste integratie worden toegevoegd met behulp van de knop Add Custom Integration. Selecteer desgevraagd beide rechten en kies ervoor om een ontwikkelaar uit te nodigen: geef info@innobrix.nl op, zodat een van onze ontwikkelaars de juiste informatie kan verstrekken.

BIM 360 account permissies BIM 360 account permissies toegang

Hiermee wordt een uitnodiging naar ons verzonden om de integratie in te stellen. Deze uitnodiging isoleert ons om alleen de installatie van de integratie uit te voeren; alle vertrouwelijke informatie met betrekking tot het account of gerelateerde projecten blijft niet toegankelijk.

Als de gebruiker daarom probeert toegang te krijgen tot BIM360 met behulp van de Innobrix add-in, wordt de gebruiker gevraagd om in te loggen en eventuele machtigingen te accepteren die de invoegtoepassing vraagt.

Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet de betreffende gebruiker toegang hebben tot een project, waarin de gebruiker ook Documentbeheer toegang heeft.

Revit verbergt automatisch projecten in de gebruikersinterface wanneer samenwerkingsmodellen binnen het project niet compatibel zijn met de huidige versie.

De Innobrix add-in kan dit onderscheid niet maken en heeft toegang tot alle projecten, ongeacht versiebeperkingen.

Ondersteunde bestanden van BIM360

Hieronder volgen de ondersteunde bestandstypen die kunnen worden opgehaald uit BIM 360:

• Autodesk Revit-document (*.rvt)

• Dit ondersteunt momenteel alleen Cloud Models (samenwerkingsbestanden): opgeslagen in BIM 360 vanuit Autodesk Revit zelf.
    • Als het huidige aangemelde account in Revit niet overeenkomt met de aanmelding die is gebruikt voor de Innobrix-invoegtoepassing, kunnen bestanden mogelijk niet worden geopend omdat de toegangsniveaus niet overeenkomen.
    • Eventuele handmatig geüploade Revit-bestanden via de browserportal kunnen momenteel niet worden geopend.
  • JavaScript-objectnotatie (*.json)

• Configuratiebestanden van Innobrix eindgebruikers. Deze bestanden kunnen handmatig worden geüpload via Documentbeheer.