Basis Optie Set

Wat is een Basis Optie Set?

Een basis optie set wordt vooraf ingesteld per Woning om gekoppelde Configurables correct te presenteren aan de eindgebruiker en hiermee een startpunt te creëren. Met de basis optie set gaan we, aan de hand van de eerder ingestelde optielijst, Functionele opties toekennen aan een Woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het juiste dakvorm, een bouwnummer specifieke voorgevel of een eindgevel wanneer de woning een hoekwoning betreft.

BIM Publisher

De Basis Optie Set is niet beschikbaar voor BIM Publisher projecten. Enkel voor Woningconfigurator en Planconfigurator projecten kan dit worden gebruikt.

Instellen van de Basis Optie Set

Het instellen van de Basis Optie Set wordt gedaan binnen de Plan-Editor. Klik een Woning aan, en open het Basis Optie Set-menu door op te klikken in de topbar.

Open de Basis Optie Set

Binnen dit scherm heb je 3 tabbladen:

1. het bewerk hier de basis opties op deze Woning
  2. verberg opties op deze Woning
  3. Preview window

In de praktijk zul je alleen het en menu gebruiken.

Basis Opties

In het tabblad is het de bedoeling dat je alle categorieën naloopt om de Functionele aan te zetten die passen bij de geselecteerde Woning.

Voorbeeld: veel voorkomende opties die je in dit proces kan aanzetten: Kopgevel (Links), Kopgevel (Rechts), Voorgevel Bnr 1, Dwarskap.

Opties verbergen

In het menu loop je tenslotte de opties na die specifiek de geselecteerde Woning niet gekozen kunnen worden, en verberg je ze.

Voorbeeld: een optie zoals 'aanpandige berging' die niet kan gekozen worden bij de tussenwoningen, maar wél bij de hoekwoningen.

Opties verbergen op Woningen

Het verbergen van opties

Het is goed om in het achterhoofd te houden dat er 2 plekken zijn waar je opties onzichtbaar kan maken.

1. Vanuit de Optielijst
  2. Via het het -menu is de Basis Optie Set-editor.

Een optie verbergen vanuit de optielijst betekent dat het effect globaal wordt toegepast. Dat wil zeggen dat de optie voor de eindgebruiker nooit is te kiezen omdat de optie verborgen is op alle Woningen die die specifieke Configurable gebruiken.
Een optie verbergen via het menu betekent dat het effect lokaal wordt toegepast. Dat wil zeggen, de optie wordt verborgen voor enkel en alleen de geselecteerde Woning.