2.2 - Bibliotheken

Configurables: Modellen met opties importeren

Voorbeeldbestand

Voor deze stap-voor-stap tutorial kun je gebruiken maken van een voorbeeld IBX-bestand, te vinden op op onze Downloads-pagina. Kies voor het bestand Configurator.

Hoofdstuk 2.2: Importeren van het IBX-bestand!
Hoe importeer je in Innobrix?

Innobrix maakt gebruik van Bibliotheken. Deze bibliotheken kun je gebruiken om modellen te uploaden, en is de stap dat na het Revit gedeelte komt. Voor modellen die gebruikt (gaan) worden in de Woningconfigurator (en ook Planconfigurator) zijn de Configurables Bibliotheken bedoeld. De duur van het verwerkingsproces kan verschillen, en hangt doorgaans sterk af van de complexiteit, mate van detaillering en/of aantal groepen dat het model bevat.

In de kern: hoe meer groepen en zwaarder het model, des te langer duurt het verwerkingsproces. Meestal is dan even een goed moment om een bakje ☕ te halen.

STAP 2

Ga naar de Configurables-pagina en maak een nieuwe Bibliotheek aan door op de + Nieuwe bibliotheek aanmaken-knop te drukken. Vul 'Tutorial' in als naam, en klik vervolgens op Opslaan. Je kunt Vrijstaand.ibx vervolgens drag en droppen vanuit de directory van waaruit je hebt geëxporteerd in het desbetreffende 'upload' veld. Alternatief kun je klikken op het upload veld en het bestand handmatig selecteren.

De Configurable-Editor

Zodra het model klaar is, zul je een automatisch gegenereerde thumbnail zien verschijnen van het model. De thumbnail van elk model heeft 3 knoppen:

• Edit / Wijzig (de naam)
  • Verwijder
  • Dupliceer

Door op de thumbnail of plaatje te klikken kom je terecht in de zogeheten Configurable-Editor. Modellen die geupload worden binnen één Bibliotheek hebben de mogelijkheid om materialen, texturen en optielijsten te delen.
Hoofdstuk 2.2: De Configurable-Editor
Een overzicht van de Configurable-Editor
STAP 3

Klik op de thumbnail van Vrijstaand en ga naar de Configurable-Editor.