1.5 - Opmaak van omgeving

Decoratie en meubilair

Wanneer het model goed gepositioneerd is binnen je plan of project en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling heeft, resteert enkel het versieren van de omgeving nog. Hiervoor kun je gebruik maken van een voorgedefiniëerde set aan Decoraties en Meubels. Deze kun je vinden binnen de Content Browser en werkt, zoals veel functies binnen Innobrix, op een drag-en-drop basis.

Houd er rekening mee dat decoraties impact kunnen hebben op de inlaadtijd van je project. Niet zozeer de hoeveelheid decoraties, maar wel het aantal verschillende typen decoraties dat hier een invloed kan hebben. Hoe meer verschillende decoraties, des te langer de inlaadtijd.

Module 1.5a: Decoratie!
Voor een aantrekkelijke omgeving

Handige controls

Het is natuurlijk niet altijd even praktisch om één voor één decoratieve elementen in de omgeving te slepen. Hiervoor hebben we tweetal handige functies en hotkeys ontwikkeld die dit proces kunnen versnellen.

Groeperen

Houd HOLDCTRL in tijdens het selecteren van (meerdere) objecten en sla vervolgens CTRL + G aan om deze objecten in een Groep te zetten, zodat je deze objecten makkelijk in één klik (opnieuw) kan selecteren.
De-groeperen kan door een Groep te selecteren en vervolgens CTRL + SHIFT + G aan te slaan.

Dupliceren of kopiëren

Je kunt een object in de omgeving selecteren en vervolgens CTRL + D gebruiken om een kopie te maken. Afhankelijk van je huidige geselecteerde objecten kun je dus meerdere objecten (of groepen) tegelijkertijd kopiëren.

STAP 8

Decoreer je plan of project door objecten vanuit het Decoraties tabblad in de 3D omgeving te slepen.

Woning Eigenschappen invullen

Module 1.5b: Woning Eigenschappen!
Voor een aantrekkelijke omgeving

Naast de opmaak van de omgeving door middel van decoratieve elementen is het ook nog wenselijk (en mooi) om je Woning ook netjes te voorzien van allerlei eigenschappen zoals Naam, Status, Beschrijving en nog veel meer. Al deze eigenschappen hebben invloed op de manier waarmee de Woning in de Innobrix Viewer wordt gepresenteerd.

STAP 9

Klik op de Woning in de 3D-omgeving van de Plan-Editor en vul de passende eigenschappen in, zover mogelijk.