1.2 - Importeren in Innobrix

Aanmaken van een BIM Publisher project

Het IBX-bestand heb je nodig om in Innobrix te kunnen uploaden en je (Models) Bibliotheken te vullen met content. Het IBX-bestand bevat alle geometrische en materiaal informatie die Innobrix nodig heeft om het model goed te kunnen tonen in de webomgeving. Voor alle eventuele modelupdates heb je ook een IBX-bestand nodig.
Innobrix Studio is de omgeving waarin je terecht kan voor alle projecten, plannen en meer.

Het is hier waar de projecten worden aangemaakt. Op de BIM Publishers-pagina kun je BIM Publisher projecten aanmaken. Voor deze tutorial gaan we ons hierop richten.

Hoofdstuk 1.2a: Importeren in Innobrix!
Je eerste stappen in Innobrix!
STAP 2

Gebruik de Nieuw project aanmaken-knop op de BIM Publishers pagina in de Studio en maak een nieuw project aan. Er zijn meerdere project-eigenschappen beschikbaar en instelbaar, maar voor nu is alleen een passende naam in principe voldoende om in te vullen.

We hebben echter het Model nodig om het zojuist aangemaakte project mee te vullen. En dat model importeer je niet binnen een project, maar in een Models Bibliotheek.

De achterliggende gedachte is dat je content importeert in een Bibliotheek en projecten gebruikt als een manier om die content te presenteren.

Importeren van het IBX-bestand in een Models Bibliotheek

Hoofstuk 1.2b: Importeren in Innobrix!
Hoe importeer je het IBX-bestand?

Het Innobrix (*.IBX) bestand kan geïmporteerd worden binnen een Models bibliotheek. Één Bibliotheek kan meerdere modellen bevatten, waarbij materialen gedeeld kunnen worden over meerdere modellen.

STAP 3a
  1. Maak een Bibliotheek aan met de naam 'Tutorial' binnen de Models-pagina in Innobrix Studio.
  2. Klik op + Nieuw Model.
  3. In de popup die verschijnt kun je een IBX-bestand drag 'n droppen of door het veld aan te klikken simpelweg navigeren naar het IBX-bestand en op die manier uploaden.
  4. ...Wacht tot het verwerkingsproces ⏰ is afgelopen en er een thumbnail van het model is verschenen.

N.B: Hoe lang dit verwerkingsproces precies duurt kan variëren, en hangt sterk af van hetgeen uit Revit is geëxporteerd. Hoe meer 'objecten' en hoge mate van detaillering van geometrie, des te langer zal dit proces duren.

Het eerder aangemaakte project is als een nieuwe thumbnail op de projecten-pagina verschenen. Door op de 'lege' thumbnail klikken te klikken kom je in de 3D project omgeving die wij de Plan-Editor noemen. De Plan-Editor is de omgeving waarin je je geïmporteerde content kan gaan drag' n droppen.

STAP 3b

Klik op de thumbnail van het project op de BIM Publishers-pagina, en ga daarmee naar de Plan-Editor. Sleep vervolgens het geïmporteerde Model vanuit de Content Browser in de 3D omgeving.