1.1 - Starten in Revit

Exporteren vanuit Revit

Revit is de plek van waaruit alle configurators of publicaties worden gebouwd. De eerste stap is om vanuit een passende 3D view te exporteren. In het geval van een publicatie (of optieloos model) kunnen wij simpelweg de Innobrix Add-in gebruiken om een Export Without Options actie uit te voeren en een eerste Innobrix-bestand aan te maken. Er zijn echter een aantal zaken waar je even op moet letten voordat je gaat exporteren. Hieronder zie je welke dat zijn.

Bekijk de video om een goed beeld te krijgen!

Hoofdstuk 1.1: Starten in Revit!
Hoe exporteer je naar Innobrix?
STAP 1

Gebruik de Export Without Options-knop binnen een 3D view om een Innobrix bestand te maken. Zodra je een IBX-bestand hebt, kun je doorgaan naar het volgende artikel in deze tutorial over de BIM Publisher.

Kies een passende 3D view

De Export Without Options knop zal alle geometrie exporteren die aanwezig is binnen de huidige 3D view die je open hebt staan. (Exporteren vanuit een 2D view zoals een Floor Plan zal niet werken en een foutmelding tonen). Omdat het einddoel een publicatie is binnen een webomgeving dien je rekening te houden met je eindgebruikers en de (hoeveelheid) data (in MB's) die zij straks inladen zodra zij het linkje aanklikken die je kan delen.

Het is in dat kader verstandig om bepaalde delen van je model weg te laten die niet relevant zijn voor je eindgebruiker. Zo kun je bijvoorbeeld opteren om (delen van) de fundering van je model (zoals heipalen) weg te laten omdat deze in principe toch niet zichtbaar zijn.

Optimized View

Het tactisch weglaten van onderdelen van ook een positieve impact hebben op de inlaadtijd en snelheid van projecten, dus het is ook altijd verstandig om dit te controleren en langs te lopen. Overweeg ook om een eigen 'Innobrix View Template' aan te maken, specifiek voor dit doeleinde.

Geen file beschikbaar?

Heb je om wat voor reden dan ook geen bestand beschikbaar om uit te exporteren? Of heb je geen passende Revit licentie? Kijk dan op onze Downloads-pagina om een voorgekauwde IBX te gebruiken. (Zorg ervoor dat je kiest voor de BIM Publisher).

Check je Levels of verdiepingen

Hoofdstuk 1.1a: Levels!
Waar spelen Revit Levels een rol?

Levels die aangemerkt zijn als Building Story komen mee tijdens een export naar Innobrix. Het is verstandig om je levels te controleren en te bepalen welke van deze daadwerkelijk interessant zijn om mee te nemen naar Innobrix. Verdiepingen worden namelijk gebruikt in de Verdiepingswisselaar.