3.4 - Opmaak van omgeving

Decoratie en meubilair

De opmaak van de omgeving bestaat meestal uit het plaatsen van decoraties, en in sommige gevallen ook uit meubilair binnen de woning(en). Hiervoor kun je gebruik maken van een voorgedefiniëerde set aan Decoraties en Meubels. Deze kun je vinden binnen de Content Browser in de Plan-Editor en werkt, zoals veel functies binnen Innobrix, op een drag-en-drop basis.

Houd er rekening mee dat decoraties impact kunnen hebben op de inlaadtijd van je project. Niet zozeer de hoeveelheid decoraties, maar wel het aantal verschillende typen decoraties dat hier een invloed kan hebben. Hoe meer verschillende decoraties, des te langer de inlaadtijd.

Hoofdstuk 2.9: Decoreren
Voor een aantrekkelijke omgeving
STAP 23
  1. Open het Decoraties-tabblad, selecteer een categorie, en sleep een zelfgekozen decoratie element in de 3D omgeving. Het object dat je er in sleept kun je verplaatsen G en roteren R.
  2. Klik op de Vrijstaande Woning en open vervolgens het Meubels-tabblad. Sleep minimaal één meubel op elke aanwezige verdieping.
Staan je meubels op de verkeerde hoogte?

De oorzaak van dit verschijnsel ligt aan een verkeerde loopmodus instellingen. De meubels worden namelijk op dezelfde hoogte geplaatst als de loopmodus instellingen (per verdieping). Je kunt de End-toets gebruiken om een geselecteerd object (zoals een meubel) te 'snappen' aan de dichtstbijgelegen ondergrond.

Handige controls

Het is natuurlijk niet altijd even praktisch om één voor één decoratieve elementen in de omgeving te slepen. Hiervoor hebben we tweetal handige functies en hotkeys ontwikkeld die dit proces kunnen versnellen.

Groeperen

Houd HOLDCTRL in tijdens het selecteren van (meerdere) objecten en sla vervolgens CTRL + G aan om deze objecten in een Groep te zetten, zodat je deze objecten makkelijk in één klik (opnieuw) kan selecteren.
De-groeperen kan door een Groep te selecteren en vervolgens CTRL + SHIFT + G aan te slaan.

Dupliceren of kopiëren

Je kunt een object in de omgeving selecteren en vervolgens CTRL + D gebruiken om een kopie te maken. Afhankelijk van je huidige geselecteerde objecten kun je dus meerdere objecten (of groepen) tegelijkertijd kopiëren.