Ga naar hoofdinhoud

3.3 - De Woning instellen

Woning eigenschappen

Hoofdstuk 2.8: Woning-Eigenschappen
Welke Woning-eigenschappen zijn er?

Alle Woningen die geplaatst worden binnen de Plan-Editor komen met eigenschappen die ingevuld dienen te worden.
Veruit de meeste eigenschappen die je invult zullen zichtbaar zijn in de flyout van de Woning in de Viewer. Bezoekers van de configurator die de Woning kiezen zullen deze eigenschappen te zien krijgen. Daarnaast zul je de Woning ook moeten gaan configureren: dat wil zeggen, een soort 'startpositie' bepalen zodat de koper een goed uitgangspunt heeft om te beginnen met configureren. Dit doen wij in de zogeheten Basis Optie Set.

STAP 21

Selecteer de geplaatste (Vrijstaande) Woning in het project en vul een aantal fictieve gegevens in. Vul in ieder geval een Naam, Bouwnummer en Beschrijving, Woonoppervlak en Kaveloppervlak en Prijs in.

Basis Optie Set

De Basis Optie Set kan gevonden worden binnen de Plan-Editor onder het -icoontje. Dit menu geeft je de mogelijkheid om per Woning bepaalde opties aan, uit, zichtbaar of onzichtbaar te maken.

Opties kunnen ook onzichtbaar worden gemaakt binnen de Configurable-Editor, maar er zit een wezenlijk verschil in 'schaal' of 'scope' waar deze onzichtbaarheid geldt.

  • Opties die onzichtbaar worden gemaakt vanuit de optielijst in de Configurable-Editor zijn onzichtbaar voor alle woningen (en dus Configurables) die gebruik maken van deze optielijst.
  • Opties die onzichtbaar worden gemaakt vanuit de Plan-Editor zijn alleen onzichtbaar voor de Woning die je op dat moment hebt geselecteerd.
Hoofdstuk 2.8: De Basis Optie Set
Wat is de Basis Optie Set?
STAP 22
  1. Selecteer de (Vrijstaande) Woning en klik op het -icoontje in de balk bovenaan je scherm om de Basis Optie Set te openen. Standaard zit je in de 'Edit'-modus waarbij je opties aan- en uit kan zetten. Initieel zul je zien dat alle checkboxes uit staan, en dat elke radio-optie groep (en dus thumbnail- en color types) onder één header de eerste optie geactiveerd heeft staan.

  2. Zet de optie 'Dragor' aan door op de thumbail hiervan te klikken.

Toggle Option in Base Option Set

Slim gebruik van materiaalwissels

Materiaalkeuzes hoeven niet altijd verkoopopties te zijn: je kunt materiaalwissels bijvoorbeeld ook gebruiken om 'bouwnummer'-specifieke opties aan te roepen, en vervolgens op dat bouwnummer de optie onzichtbaar te maken. In feite spreken we dan van een functionele optie.