Ga naar hoofdinhoud

Projecttype

Soorten projecten

Innobrix hanteert 3 'typen' projecten. De modules die beschikbaar zijn hangt af van de afgenomen licentie. Alle beschikbare projecten kun je terugvinden op het Dashboard. Je kunt vervolgens de Zoek-, Sorteer- en Filter-velden gebruiken om structuur te tonen binnen deze pagina.

BIM Publisher

De BIM Publisher is het instapmodel van Innobrix en biedt de mogelijkheid om (statische) BIM modellen online te kunnen publiceren. Net zoals de Woningconfigurator en Planconfigurator maakt de BIM Publisher gebruik van Bibliotheken van waaruit modellen beschikbaar worden gemaakt. Echter, eem BIM Publisher project kan alleen putten uit de content die geplaatst is binnen een Models bibliotheek.

Woningconfigurator

De Woningconfigurator is het projecttype waarbij een (potentiële) koper zijn of haar woning kan gaan samenstellen. Dit gebeurt op basis van dynamische configuratiemogelijkheden. In beginsel start je hier met het aanleggen van Bibliotheken waar je je modellen beheert en opties mogelijk maakt.

Woningconfigurators kunnen content verkrijgen uit zowel Models als Configurables bibliotheken.

Planconfigurator

De Planconfigurator is een projecttype die, qua opbouw van je Bibliotheken op eenzelfde manier functioneert als de Woningconfigurator maar waarbij de Plan-Editor en Viewer wezenlijk verschilt met de Woningconfigurator. De Planconfigurator is primair bedoeld om vlot plannen te kunnen ontwikkelen op basis van actuele locatiedata, waarbij dit projecttype tevens de beschikking heeft over 3D BAG-data.

Planconfigurators kunnen content verkrijgen uit zowel Models als Configurables bibliotheken.

Aanmaken projecten
  • BIM Publisher en Woningconfigurator projecten kun je alleen aanmaken binnen de Projecten-pagina in de Studio.
  • Planconfigurator projecten (en plannen) kun je alleen aanmaken binnen de Plannen-pagina in de Studio.