Ga naar hoofdinhoud

Model Voorbereiding

Voor je gaat starten: wat heb je nodig?

Voordat je gaat beginnen met het voorbereiden van je model moet je eerst een aantal zaken weten. Ga je een BIM Publisher of Woning- of Planconfigurator project maken? Heb je (kopers)opties die je wilt gaan aanbieden? Of dient het model zonder dynamische configuratiemogelijkheden slechts als communicatiemiddel voor je stakeholders? In alle gevallen zul je moeten (gaan) werken met Model Groups.

Dus, wat heb je in alle gevallen in ieder geval minimaal nodig om je model goed in Innobrix te kunnen zetten?

  • Een 3D BIM-model aanwezig in Revit. Indien er opties voor de Woningconfigurator in het spel zijn, dient het model (+ opties) in Model Groups te zijn opgebouwd.
  • De Innobrix Add-in voor Revit
  • Een set aan texturen die je gaat toepassen op je model zodat het binnen Innobrix goed tot zijn recht komt. Heb je geen passende texturen? Kijk dan even op onze Downloads pagina om daar een aangeboden set aan texturen te downloaden die je kan gebruiken.
  • Een situatietekening in de vorm van een .png, .jpg of .svg.

Ben je van plan een nieuwbouw project met kopersopties of juist een uitgemodelleerd woningconcept via Innobrix aan te bieden? Dan heb je de volgende zaken tevens nodig:

notitie

Vanaf de Innobrix add-in versie 2.0.0 of later wordt de Innobrix: Floor parameter niet langer als noodzakelijk gezien. Indien je de oude methodiek (nog) gebruikt, dan is het ook noodzakelijk om te modelleren per verdieping om goed de inhoud van de woning te kunnen bekijken.

Revit Levels

Om de Verdiepingwisselaar in Innobrix mogelijk te maken zal Innobrix vanuit het desbetreffende Revit document alle Levels mee-exporteren wanneer een level wordt aangemerkt als Building Story. Levels die niet als Building Story worden aangemerkt zullen niet meekomen tijdens een export naar het Innobrix platform.

Revit Levels

Innobrix gebruikt Revit levels om hoogtes te bepalen voor de Verdiepingswisselaar om de woning mee door te snijden zodat er binnen de woning kan worden gekeken. Aangezien het niet altijd wenselijk is om alle levels mee te exporteren is het nu mogelijk om in Innobrix zelf verdiepingen aan te maken of te verbergen.