CSV Importeren

Importeren van een .CSV

Innobrix ondersteunt het inlezen van optielijstgegevens uit externe systemen ook door middel van het Comma- Separated Values (.CSV) bestandsformaat. Dit is een veelgebruikt kommagescheiden bestand, waarbij in plaats van een komma, ook gebruik mag worden gemaakt van een ander scheidingsteken, zoals een puntkomma.

Voorbeeld CSV

Ga naar de Downloads-pagina om een voorbeeld CSV bestand te downloaden.

Hoe importeer je een .CSV bestand?

Je kunt de CSV optielijst importeren door te gaan naar de Configurable-Editor en in de Content Browser te kiezen voor Optielijsten. Vervolgens klik je op Acties en kies je voor Optielijst uit CSV. Navigeer naar de locatie van je CSV-bestand op je apparaat en selecteer het bestand. Kies tenslotte voor 'Open'. De optielijst is nu geimporteerd in Innobrix Studio en kan nu op een bijbehorend model worden toegepast door het bestand in de 3D omgeving van je model te slepen.

warning

Let op: wanneer er al een optielijst aan het model gekoppeld is wordt deze overschreven tijdens het koppelen.

Hoe ziet de bestandsindeling van het .CSV-bestand er uit?

Innobrix vereist de volgende kolommen:

CSV-bestand

De kolomnamen zijn in het Engels en dienen exact overeen te komen voor een succesvolle import (dus inclusief de ‘_’). De kolom price_with_taxes wordt gebruikt ter invulling van het 'Prijs' veld van een optie in Innobrix.

Controleer hier of je CSV-bestand geaccepteerd zou worden door Innobrix!

Je kan hier je eigen CSV bestand uploaden om te kijken of hij geldig is. Mochten er fouten voorkomen in het bestand, dan zullen de foutieve regels weergegeven worden. (Als alles in orde is krijg je dat ook te zien)

Updaten of bijwerken van een (CSV) optielijst

Het updaten of bijwerken van een optielijst kan door in de Configurable-Editor onder Scene met de rechtermuisknop te klikken op -Optielijst Naam- (onder Configurable) en te kiezen voor Update via CSV.

De kolommen category_code, header_code en option_code zijn bij het updaten zeer belangrijk omdat deze gebruikt worden voor het matchen tussen hetgene wat in Innobrix staat en datgene wat wordt ingelezen vanuit de CSV.

Indien een optie in de optielijst van Innobrix niet meer bestaat als koperskeuze in het CSV bestand, dan zal de optie in de Innobrix optielijst niet verwijderd worden.

Indien de gegevens van een optie in Innobrix zijn aangepast, bijvoorbeeld de prijs, dan zal deze prijs overschreven worden als de gegevens worden bijgewerkt met de nieuwste gegevens in het CSV bestand.