Virtual Reality (VR)

Het gebruiken van VR in Innobrix

Innobrix kan gebruikt worden in combinatie met VR. Hiervoor is een Meta Quest, Meta Quest 2, Meta Quest Pro of Meta Quest 3 nodig. Andere apparaten kunnen mogelijkerwijs werken, maar worden niet actief door Innobrix ondersteund.

Het bekijken van de woning of wijk in 3D

• Stap 1: Navigeer naar de Viewer van de woning die je wil bekijken in VR, en noteer de Short-URL.

• Stap 2: Binnen de Meta-Quest, open de interne webbrowser en navigeer naar de zojuist genoteerde short-url.

• Stap 3: Vanuit het huidige perspectief kijk je tegen een webbrowser aan. Om in de woning te kunnen rondlopen kun je op de knop Bekijk in VR klikken.

• Stap 4: Je wordt nu binnen de woning geplaatst.

Besturing tijdens het lopen in de woning

Terwijl je in VR rondkijkt kun je de controllers gebruiken om te wijzen en te klikken met de trigger om naar die plek te 'springen'. Daarnaast is het, afhankelijk van de fysieke ruimte waarin je je bevindt, ook mogelijk om simpelweg rond te lopen.

Let goed op!

Let tijdens het rondlopen goed op dat je niet tegen objecten in de echte wereld aanbotst.

Verdieping omhoog gaan

Wanneer de woning meerdere verdiepingen heeft is het mogelijk om naar de bovenliggende verdieping te 'springen'. Dit kan gedaan worden door je controller recht omhoog te richten (richting het plafond) en vervolgens de trigger een kort aantal seconden in te houden. Nadat je de trigger hebt losgelaten wordt je vervolgens geplaatst op de bovenliggende verdieping.

Casten naar een extern scherm

Het is mogelijk om het beeld van de VR headset te casten naar een extern scherm zodat andere gebruikers die de headset niet op hebben mee kunnen kijken.

Hoe je dit kan instellen voor de Meta Quest series vind je hier.