Loopmodus

De Loopmodus wordt ook wel Wandelmodus genoemd binnen Innobrix en is een specifiek camera-standpunt dat gebruikt wordt in de Viewer om het wandelen door de woning op een correcte manier te visualiseren. Op desktop en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets wordt de besturing in de Viewer nadrukkelijk op een 'Google Street View'-achtige manier gedaan. Hierbij wordt een cirkelvormig icoon op de grond geprojecteerd die de plek aangeeft waar je naartoe kan 'springen'.

loopmodus preview

In Virtual Reality ('VR') wordt deze manier eveneens toegepast maar is het additioneel mogelijk om zelfstandig fysiek door te ruimte te kunnen bewegen door te lopen (in zover dat de enige beperking in principe de fysieke constraints zijn die aangegeven worden door je headset).

Instellen van de loopmodus

Het is mogelijk om voor alle individuele verdiepingslagen (minus 1 voor het dak) van een woning, blok of gebouw één zogeheten loop-indicator in te stellen. Het instellen van de Loopmodus doe je in de Configurable-editor van je model en valt terug te vinden binnen de header Looptransforms onder Configurable in de scéne-hierarchie aan de rechterzijde van het scherm.

De loop-indicators kun je herkennen aan de 3D -iconen.

Elk -icoon heeft een eigen positie en rotatie waarde. Je kunt deze waarden eventueel aanpassen door ze textueel aan te passen, maar makkelijker is doorgaans simpelweg deze -iconen met de hand te verplaatsen.

1. Klik op een -icoon en sleep aan de losse hendels van de -gizmo om de loopmodus voor een gekozen verdieping in te stellen.
  2. Gebruik de -rotatie tool om je loop-indicator al een specifieke richting op te laten kijken.

Je hebt linksonder in beeld een camerapreview beschikbaar die laat zien hoe deze een bezoeker wordt gepositioneerd (voor die gekozen verdieping) wanneer diegene kiest voor de Loopmodus.